Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

ò(x2)/(x+1)^4 dx

Ik heb dus x+1 gelijkgesteld aan u, dus x=u-1 en du=dx.

Je krijgt dus:

ò(u-1)2/(u^4) du = ò(u-1)2u^-4 du
= ò(u2-2u+1)u^-4 du
= ò(u^-2 - 2u^-3 + u^-4)du
= u^-1/-1 - 2u^-2/-2 + u^-3/-3 + c
= -1/u + 1/u2 - 1/(3u3) + c
= -1/(x+1) + 1(x+1)2 - 1/(3(x+1)3) + c

Als ik deze integraal online bereken krijg ik iets heel anders.
Kunnen jullie me vertellen waar mijn fout zit ?

Bedankt.

Stef A
3de graad ASO - woensdag 24 november 2004

Antwoord

Nochtans is je oplossing juist, zoals je zelf door opnieuw af te leiden kan controleren. Waarschijnlijk geef je de functies in op die bewuste site fout in...

cl
woensdag 24 november 2004

©2001-2024 WisFaq