\require{AMSmath} Bernoulli De opdracht wil dat ik laat zien dat de Bernoulli ODE dy/dt+p(t)y=q(t)yb met variabele z=y1-b, met b ¹ 0, 1, verandert in: dz/dt+(1-b)p(t)z=(1-b)q(t) Ik zie het niet. Het lijkt mij dat je het omzet naar: y=z(1/(1-b)), maar dan komt volgens mij niet die laatste differentiaal vergelijking uit?! Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! Susan Student universiteit - woensdag 24 november 2004 Antwoord Wat als je nu eens eerst de eerste vergelijking deelt door yb en vervolgens z=y1-b substitueert waarbij je rekening houdt dat dz/dt = dz/dy*dy/dt. Lukt het nu? Mvg, Els woensdag 24 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De opdracht wil dat ik laat zien dat de Bernoulli ODE dy/dt+p(t)y=q(t)yb met variabele z=y1-b, met b ¹ 0, 1, verandert in: dz/dt+(1-b)p(t)z=(1-b)q(t) Ik zie het niet. Het lijkt mij dat je het omzet naar: y=z(1/(1-b)), maar dan komt volgens mij niet die laatste differentiaal vergelijking uit?! Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! Susan Student universiteit - woensdag 24 november 2004
Susan Student universiteit - woensdag 24 november 2004
Wat als je nu eens eerst de eerste vergelijking deelt door yb en vervolgens z=y1-b substitueert waarbij je rekening houdt dat dz/dt = dz/dy*dy/dt. Lukt het nu? Mvg, Els woensdag 24 november 2004
Els woensdag 24 november 2004
©2001-2024 WisFaq