Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Als dan waarden alfa

Hallo, mogen wij nog eens iets vragen aangaande goniometrie?

Als Sina + Cosa= 1,2
dan is Sina. Cosa = ??????

Het antwoord zou 0.22 moeten zijn.

Ja ok, maar hoe komen wij aan die 0,22 ?

Bij voorbaat bedankt en proficiat voor de site. Waar kunnen wij stemmen voor U.

Peter en zijn grijsharige papa.

Lens P
3de graad ASO - dinsdag 23 november 2004

Antwoord

Kwadrateer het eerste verband

(sin a + cos a)2 = 1,22 = 1,44

en werk uit

sin2a + cos2a + 2 sin a cos a = 1,44

De eerste twee termen zijn samen steeds 1, zodat uit wat overblijft inderdaad 0,22 volgt als waarde voor sin a cos a.

cl
woensdag 24 november 2004

©2001-2024 WisFaq