Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verloop van functies

Bepaal a en b zodat de fucntie f(x) = (4x2+ax-3)/(x2+bx+3) haar extreme waarden bereikt voor x=0 en x=3/2

Maarte
3de graad ASO - dinsdag 23 november 2004

Antwoord

Bereken de afgeleide van deze functie.
Je weet dat deze afgeleide gelijk is aan nul voor x=0 en tevens voor x=3/2.
Je krijgt dus twee vergelijkingen met de twee onbekenden a en b.
Dit stelsel is gemakkelijk op te lossen door substitutie.

LL
dinsdag 23 november 2004

©2001-2024 WisFaq