Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie

hey ik heb een vraagje voor jullie,

stel ik heb de functie h(x)=8(x/100)^2+12 en ik moet weten wat het maximum daarvan is hoe kan ik dat doen?

alvast bedankt

-
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 november 2004

Antwoord

Ik zou er niet eens aan beginnen, want je functie heeft helemaal geen maximum.
Je hebt het over h(x) = 8.(x2/10000) + 12 ofwel over de functie y = 0,0008x2 + 12 en dat is de formule die bij een dalparabool hoort. Dálparabool, dus geen maximum.

MBL
dinsdag 23 november 2004

©2001-2024 WisFaq