Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking oplossen

Graag zou ik de oplossing willen weten van de volgende wortelvergelijking. Graag met tussenstappen.

x - (2Öx) + 1 = 64

Mark S
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 november 2004

Antwoord

Schrijf de vergelijking eerst als 2Öx = x - 63 en kwadrateer dit daarna.
Dat geeft 4x2 = x2 - 126x + 3969 en de rest zul je dan zelf wel kunnen vinden. Het antwoord (want daar vraag je naar) is 81

MBL
maandag 22 november 2004

©2001-2024 WisFaq