Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

pH

pH-waarden werken volgens een logaritmische schaal, hoe werkt dat precies?

pepijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 8 mei 2002

Antwoord

Het symbool pH komt van "pondus hydrogenii" wat betekent gewicht (hoeveelheid) waterstofionen. In werkelijkheid wordt niet de waterstofionenconcentratie aangegeven, maar de waterstofexponent die gelijk is aan het tegengestelde van de logaritme van de waterstofionenconcentratie.
  • pH 8 = 1/100.000.000 gram H+/liter water
  • pH 7 = 1/10.000.000 gram H+/liter water
  • pH 6 = 1/1.000.000 gram H+/liter water
  • pH 5 = 1/100.000 gram H+/liter water

WvR
woensdag 8 mei 2002

©2001-2024 WisFaq