\require{AMSmath} Sinusfunctie omzetten in cosinusfunctie Ik heb veel vragen op deze website doorgespit, maar de volgende kwam ik niet tegen. Stel je hebt de functie y = sin 1/3p(x-1). Zet deze functie om in een gelijkwaardige cosinusfunctie. Omdat geldt dat sin x = cos (x-1/2p), is dan de omzetting: y = cos 1/3p((x-1/2p)-1), wat gelijk is aan y = cos 1/3p(x-1/2p-1). Als ik voor x diverse waarden invul krijg ik in beide functies verschillende antwoorden. Het is dus waarschijnlijk fout. Waarom? Tom Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2004 Antwoord Je vervangt x door x-p/2. Die fout zou je waarschijnlijk niet gemaakt hebben als je de eigenschap had geformuleerd als sin a = cos(a-p/2) In jouw probleem is a=p/3(x-1). Kom je er nu? cl zondag 21 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb veel vragen op deze website doorgespit, maar de volgende kwam ik niet tegen. Stel je hebt de functie y = sin 1/3p(x-1). Zet deze functie om in een gelijkwaardige cosinusfunctie. Omdat geldt dat sin x = cos (x-1/2p), is dan de omzetting: y = cos 1/3p((x-1/2p)-1), wat gelijk is aan y = cos 1/3p(x-1/2p-1). Als ik voor x diverse waarden invul krijg ik in beide functies verschillende antwoorden. Het is dus waarschijnlijk fout. Waarom? Tom Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2004
Tom Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2004
Je vervangt x door x-p/2. Die fout zou je waarschijnlijk niet gemaakt hebben als je de eigenschap had geformuleerd als sin a = cos(a-p/2) In jouw probleem is a=p/3(x-1). Kom je er nu? cl zondag 21 november 2004
cl zondag 21 november 2004
©2001-2024 WisFaq