Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking oplossen

Volgende vergelijking zouden we moeten oplossen:

log(3^x-2(4-x))= 2+ (1/4)log16 - (x/2)log4
Mijn werkwijze
= log (3^x-2^(4-x))= 2 + log2 + log(4^(-x/2))
= log(3^x-2^(4-x))= log100 + log(2*4^(-x/2))
= 3^x- 2^(4-x) = 200* 4^(-x/2)
= 3^x - 2^4 = 200*2^(-x)
= 2*3^x = -25*2^(-x)
= log(2*3^x) = log(-25*2^(-x))
En hier kan ik niet meer verder want log van een negatief getal (-25) kan niet? Hoe moet ik dan wel verder? Kan iemand me verder helpen aub?

Alvast bedankt...

Hilde
3de graad ASO - zondag 21 november 2004

Antwoord

De laatste term in de vergelijking is van een minteken voorzien. Dat wijzig je in de eerste regel van je uitwerking in een plusteken.

MBL
zondag 21 november 2004

 Re: Logaritmische vergelijking oplossen 

©2001-2025 WisFaq