Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantal en teken van de reele oplossingen van een tweedegraadsvergelijking

-x2+2(m2-1)x=m4
volgens mij is de diskriminant 4(-2m2+2)

maar dan moet ik dus het tekenschema van het product berekenen en dan kom ik tot P=m4 ,maar wat is m dan???

fien
2de graad ASO - zondag 21 november 2004

Antwoord

-x2+2(m2-1)x=m4
-x2+2(m2-1)x-m4=0
x2-2(m2-1)+m4=0
a=1
b=2(m2-1)
c=m4
D=(2(m2-1))2-4·1·m4
D=(2m2-2)2-4m4
D=4m4-8m2+4-4m4
D=-8m2+4
Twee reële oplossing als D0, 1 oplossing als D=0,...
En wat was de vraag ook weer?

WvR
zondag 21 november 2004

©2001-2024 WisFaq