\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 30256 Re: Ontbinden in factoren De uitkomst moet dit zijn: -sina ´ sin3a stijn 3de graad ASO - zondag 21 november 2004 Antwoord Bekend is de formule sin3x = 3sinx - 4sin3x.cos22x - cos2x = (1-2sin2x)2 - (1-sin2x) = 1- 4s2 + 4s4 - 1 + s2 = 4s4 - 3s2 = -s(3s - 4s3) = -sinx . sin3x MBL zondag 21 november 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
De uitkomst moet dit zijn: -sina ´ sin3a stijn 3de graad ASO - zondag 21 november 2004
stijn 3de graad ASO - zondag 21 november 2004
Bekend is de formule sin3x = 3sinx - 4sin3x.cos22x - cos2x = (1-2sin2x)2 - (1-sin2x) = 1- 4s2 + 4s4 - 1 + s2 = 4s4 - 3s2 = -s(3s - 4s3) = -sinx . sin3x MBL zondag 21 november 2004
MBL zondag 21 november 2004
©2001-2025 WisFaq