Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbelpunten

K - 2x2-xy-y2+3x-3y=0

Er wordt gevraagd naar de dubbelpunten...

Ik keek eerst na of K ontaard was. Dat bleek het geval te zijn.
Ik ging op zoek naar de de partiële afgeleiden, deze allen gelijstellen aan nul zodat je een stelsel bekomt met 3 onbekenden. Ik kwam echter steeds (0,0,0) uit en naar mijn weten kan dit onmogelijk een correct antwoord zijn op de vraag.
Ik ging dan maar op zoek naar de componenten (x-2y=0 en 4x+2y+6) want ik meende dat de snijpunten van de componenten het dubbelpunt wel zou aangeven... Helaas leidde ook dit tot niets?

Hoe kan ik het dan wél aanpakken?
Kan iemand me helpen aub?

Hilde
3de graad ASO - zondag 21 november 2004

Antwoord

De correcte factorisatie van K is nochtans

(x-y)(2x+y+3)=0

met dus een factor (x-y) ipv (x-2y). Helpt dit je genoeg vooruit?

cl
zondag 21 november 2004

©2001-2024 WisFaq