Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Isoquant

Voor een onderneming die naar maximale winst streeft, geldt de productiefunctie:
Q = 8AK.
Q: hoeveelheid product
A: hoeveelheid arbeid
K: hoeveelheid kapitaal

De isoquanten verlopen lineair, is dit juist of onjuist?

norber
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 november 2004

Antwoord

Norbert, een isoquant is een combinatie van A en K die eenzelfde hoeveelheid Q voortbrengt.Bij vaste Q, b.v.Q=100
is 8AK=100,
dus K=100/8A=12,5/A.Toch niet lineair.!

kn
zaterdag 20 november 2004

©2001-2024 WisFaq