Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire Vergelijkingen

Hoi allen,
ik zoek voor het maken van lesmateriaal voor V3 een goede definitie van:

1) Wat is een lineaire vergelijking
2) Wat is een lineaire ongelijkheid

a.d.h.v. de gestelde leerdoelen:

1) De lln kan een lineaire vergelijking herkennen
2) De lln kan een lineaire ongelijkheid herkennen

BvD,

Maikel v Gulik
Student Lerarenopleiding Wiskunde

Maikel
Student hbo - zaterdag 20 november 2004

Antwoord

Maikel

een lineaire vgl of -ongelijkheid bestaat enkel uit termen van de 1ste graad in de onbekende x of van de o-de graad (constanten).

Ze staan in verband met resp. 'de nulpunten zoeken van' en het 'tekenonderzoek maken van' een lineaire functie.

Lineair komt van 'rechte'. Elke lineaire functie heeft immers een rechte als grafiek.

Ook de 0-de graadsfuncties noemen we lineair; omdat ze eveneens een rechte als grafiek hebben: y=a en evt. y=0 (een rechte // met de x-as en evt. de x-as zelf).

Dit komt dan weer overeen met de speciale lineaire vergelijkingen:
0.x+2=0 of 0.x = -2 (bvb) wat een 'valse' lineaire vgl is; opl verz = Æ
evt. met 0.x=0 wat de 'identieke' lineaire vgl is; opl verz =

Frank

FvE
zaterdag 20 november 2004

©2001-2025 WisFaq