Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijk grondtal

3log x = 9log(x+2)
(9 moet een grondtal net als 3 zijn, maar wist niet hoe ik dat kon neerzetten)
Ik weet niet hoe ik de som moet oplossen als het grondtal niet gelijk is.

Amber
Student universiteit - zaterdag 20 november 2004

Antwoord

Eén van de regels voor logaritmen is de zogenaamde omzettingsregel, waarmee je van een grondtal naar een ander grondtal kunt overstappen. De regel luidt gloga = ploga/plogg

Hiermee kun je van het rechterlid van je vergelijking 3log(x+2)/ = 3log9 maken en in de noemer van deze breuk staat niks anders dan 2.

MBL
zaterdag 20 november 2004

 Re: Ongelijk grondtal 

©2001-2024 WisFaq