Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk met vergelijking

Op school zijn 80 meisjes minder dan het dubbele van het aantal jongens. In het totaal zitten er op onze school 460 leerlingen. Hoeveel jongens en hoeveel meisjes zijn er?

x+y=460, maar ik kan verder geen vergelijking opstellen...

alvast bedankt

lien
Overige TSO-BSO - vrijdag 19 november 2004

Antwoord

Nu doe je helemaal niets met het eerste gegeven en dat staat er natuurlijk niet voor niks bij!
Als je met x het aantal jongens bedoelt, dan vertaalt het eerste gegeven zich als volgt: y = 2x - 80
Dit gecombineerd met x + y = 460 moet je verder helpen, lijkt me.

MBL
vrijdag 19 november 2004

©2001-2024 WisFaq