Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Talorreeks en n-de afgeleide

f(x)=e^2x
bereken een uitdrukking voor de n-de afgeleide
ontwikkel f in een Taylorreeks in x =2

B. Zee
Student hbo - dinsdag 7 mei 2002

Antwoord

Ga uit van f(x) = e2x
Dan is f '(x) = 2.e2x

Opnieuw differentiëren geeft: f ''(x) = 2.e2x.2 = 22.e2x

En daarna: f(3)(x) = 23.e2x

Daarmee is het patroon in de n-de afgeleide blootgelegd.
Omdat je de afgeleiden nu kent hoef je voor de Tayloreeks deze resultaten nog alleen maar in te vullen.

MBL
dinsdag 7 mei 2002

©2001-2024 WisFaq