\require{AMSmath} Een afgeleide bepalen Ik heb moeite met de volgende vraag en kom er niet uit. Bepaal de afgeleide van: y=(x2+4)(3x3-1)Zou u mij stap voor stap kunnen laten zien hoe ik een dergelijke som moet oplossen.Alvast bedanktRico Richar Student hbo - vrijdag 19 november 2004 Antwoord Richard, je moet de volgende regel toepassen. Als y=f(x)g(x) dan is y'=f'(x)g(x)+f(x)g'(x). Neem f(x)=x2+4, danis f'(x)=2x.Nu moet het wel lukken. kn vrijdag 19 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb moeite met de volgende vraag en kom er niet uit. Bepaal de afgeleide van: y=(x2+4)(3x3-1)Zou u mij stap voor stap kunnen laten zien hoe ik een dergelijke som moet oplossen.Alvast bedanktRico Richar Student hbo - vrijdag 19 november 2004
Richar Student hbo - vrijdag 19 november 2004
Richard, je moet de volgende regel toepassen. Als y=f(x)g(x) dan is y'=f'(x)g(x)+f(x)g'(x). Neem f(x)=x2+4, danis f'(x)=2x.Nu moet het wel lukken. kn vrijdag 19 november 2004
kn vrijdag 19 november 2004
©2001-2024 WisFaq