Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk

De lengte en de breedte van een balk is 10cm. Als we de 3 afmetingen van de balk vermeerderen met zijn hoogte h, dan wordt het volume 4.5 maal groter. Bereken de oorspronkelijke hoogte van de balk.

kenny
3de graad ASO - vrijdag 19 november 2004

Antwoord

Kenny,
volume =100h.
Daarna (10+h)(10+h)(2h)=4,5(100h)
delen door h en delen door 2 geeft:
(10+h)2=225, dus 10+h=15.

kn
vrijdag 19 november 2004

©2001-2024 WisFaq