Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenoefening waar ik niet aan uit geraak

In het begin van mijn vraagstuk zeggen ze dat ik geen rekening hoef te houden met het aantal BC.Aleen dat al,wat zijn BC.En dan het vraagstuk.Het grondvlak van een prisma is 35,0 cm2,de hoogte is 3,0cm.Hoe groot is het volume?En hoe groot worden worden de volumes als het prisma telkens 0,5cm hoger wordt tot maximům 5,5cm?Als je het antwoordt weet wil je dan ook uitleggen hoe je er bij bent gekomen.
Ik weet de formule voor de volume van een prisma te berekenen

Dufore
2de graad ASO - donderdag 18 november 2004

Antwoord

David,
Inhoud=oppervlak grondvlak *hoogte.
=35,0 *3,0=105,0 cm3
verder voor de hoogte nemen 3,5:4,0 enz.

kn
donderdag 18 november 2004

©2001-2024 WisFaq