\require{AMSmath} Hoe deze 3e graads polynoom op te lossen doormiddel van staartdeling Ik krijg binnenkort een wiskunde toets en daar heb moet ik ook een toets polynomen maken.Hieronder een opgave.f(x)=X3-X2-8X+12Door in te vullen kom ik op de eerste uitkomst(van de 3) Dit antwoord = (X-2)Nu wil de leraar dat je de rest van de som gaat oplossen door een staartdeling, dus:X-2/X3-X2-8X+12\Het antwoord daarop = X2+X-6 Dit anwoord weet ik wel maar weet niet hoe er aan te komen. Hopelijk kan hier iemand het me duidelijk makenSimon Simon Leerling mbo - donderdag 18 november 2004 Antwoord Hallo Simon,Met de opkomst van de rekenmachine is het begrip staartdeling een beetje op de achtergrond geraakt.6795/15 wordt met een staartdeling:Let bij de volgende uitwerking op de tussenstappen:Zoek ook eens in de database op staartdeling voor extra voorbeelden. wl donderdag 18 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg binnenkort een wiskunde toets en daar heb moet ik ook een toets polynomen maken.Hieronder een opgave.f(x)=X3-X2-8X+12Door in te vullen kom ik op de eerste uitkomst(van de 3) Dit antwoord = (X-2)Nu wil de leraar dat je de rest van de som gaat oplossen door een staartdeling, dus:X-2/X3-X2-8X+12\Het antwoord daarop = X2+X-6 Dit anwoord weet ik wel maar weet niet hoe er aan te komen. Hopelijk kan hier iemand het me duidelijk makenSimon Simon Leerling mbo - donderdag 18 november 2004
Simon Leerling mbo - donderdag 18 november 2004
Hallo Simon,Met de opkomst van de rekenmachine is het begrip staartdeling een beetje op de achtergrond geraakt.6795/15 wordt met een staartdeling:Let bij de volgende uitwerking op de tussenstappen:Zoek ook eens in de database op staartdeling voor extra voorbeelden. wl donderdag 18 november 2004
wl donderdag 18 november 2004
©2001-2024 WisFaq