Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30095 

Re: Goniometrie

sorry, klopt ik ben inderdaad de vraag vergeten erbij te typen. De vraag was als volgt: bereken de overige hoeken en zijden van de driehoek ABC. (dit geld voor beide vragen)

Leroy
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 18 november 2004

Antwoord

Leroy,
eerste diehoek:sin$\angle$=BC/20;$\angle$C=50°(waarom)
AB2+BC2=202
TWeede driehoek:Pythagoras weer toepassen als boven om ABte berekenenen en b.v. sin$\angle$A=4/3,
zodat $\angle$A=SIN-1 (3/4)= 48,6 °.
hopelijk is alles nu weer duidelijk.

kn
donderdag 18 november 2004

 Re: Re: Goniometrie 

©2001-2024 WisFaq