Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30012 

Re: Pythagoras

Ik heb mij niet duidelijk genoeg uitgedrukt.
Rechthoekige driehoek met volgende waarden:
rechthoekszijde a= 3.Ö7
rechthoekszijde b= ?
hypothenusa c= 5.Ö7

Ik weet nu echter niet hoe je de waarden van a en c moet omzetten in getallen om alzo c - a te berekenen en uit het verschil dus de wortel te trekken.

Bedankt voor de moeite.

Oscar
Overige TSO-BSO - woensdag 17 november 2004

Antwoord

Beste Oscar,

Ik had het dus goed geraden. Pas op, je moet wel kwadrateren!

Dus als je a invult moet je (3Ö7)2 berekenen, en dat is 32·(Ö7)2=9·7 = 63.

Zo ook c2.

Daarna pas aftrekken, en dan de wortel van het verschil nemen.

Succes!

FvL
woensdag 17 november 2004

©2001-2024 WisFaq