Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30043 

Re: Permutaties en combinaties

Dankjewel:-) Maar ik weet nog niet zeker of ik het goed heb gedaan.
  1. (5x4x3x2x1) x 3x2x1 =720
  2. (5x4x3x2x1)+ (3x2x1) = 126 en ze kunnen ook nog verwisselen van plek dacht ik dus: 126x2= 252
Klopt dit??
Alvast heel erg bedankt!

merel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 november 2004

Antwoord

Nee, dit klopt niet helemaal.
  1. De 5 vijf wiskundeboeken kun je inderdaad op 5! manieren rangschikken. Maar dan heb je de drie scheikundeboeken + één pakket wiskundeboeken. Dit zijn dus 4 elementen die je moet rangschikken. Dit kan dus op 4! manieren.
    Dus 5! x 4! = 2880
  2. Je moet de mogelijkheden niet optellen, maar ook hier vermenigvuldigen. Dus 5! x 3! x 2 = 1440


LL
woensdag 17 november 2004

©2001-2024 WisFaq