Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale verdeling

Ik heb een probleem bij het maken van een opgave hier is
p(B=4 | n=10; p=0,5)=?

Volgens het gegeven antwoord is dit 0,21. Maar als ik dit in mijn tabel van de Binomiale verdeling aflees blijkt dit 0,3770 te zijn. Doe ik nu iets fout of is het gegeven antwoord van 0,21 fout.

Dave d
Student universiteit - woensdag 17 november 2004

Antwoord

Zoals je met onderstaand script kan controleren heb je in de tabel kennelijk te maken met de cumulatieve kansen, dus heb je P(X4) opgezocht i.p.v. P(X=4).


P(X=4) kan je natuurlijk ook wel uit de tabel halen met behulp van:
P(X=4)=P(X4)-P(X3)

WvR
woensdag 17 november 2004

©2001-2024 WisFaq