Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardformules

hoi!
Wat zijn precies de standaardformules om goniometrische vergelijkingen op te lossen? Ik kom hier namelijk niet helemaal aan uit,
alvast bedankt
xxxx

marloe
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 november 2004

Antwoord

Er zijn heel veel "standaardformules" om goniometrische vergelijkingen op te lossen.

Zie Oplossen met behulp van standaardformules

Andere formules zijn:
sin(2x)=2sin(x)cos(x)
cos(2x)=cos2(x)-sin2(x)
cos2(x)+ sin2(x)=1

Er is geen regel wanneer je welke formule moet of kan gebruiken.
Kijk ook een bij de FAQ in wisfaq

TvR
woensdag 17 november 2004

©2001-2024 WisFaq