Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortels

Wat is de formule voor worteltrekken hiermee bedoel ik bijv. bij kwadrateren x^2 = x*x

Tom
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 november 2004

Antwoord

De wortel uit een positief getal a is een getal b dat tot de tweede macht moet worden verhoffen, om opnieuw a te bekomen of
Öa = b = ±a1/2
Want b2=(±a1/2)2=a

Koen

km
dinsdag 16 november 2004

©2001-2024 WisFaq