Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 16433 

Re: Benaderen van pi

euler vond dat
(1/12)+(1/22)+(1/32)+(1/42)+... = p2/6
Selected Problems from the History of the Infinite Series(onderaan)

dan volgt daaruit toch dat p = Ö6*((1/12)+(1/22)+(1/32)+(1/42)+...)
hoe komt dat het dan ook gelijk is die andere?
of ben ik ergens fout?

bert
3de graad ASO - maandag 15 november 2004

Antwoord

Iets hoger op dezelfde pagina kun je vinden:
q29968img1.gif
Vul je hier voor x het getal 1 in dan krijg je
arctan(1)=1-1/3+1/5-1/7+1/9-....
p/4=1-1/3+1/5-1/7+1/9-...
p=4*(1-1/3+1/5-1/7+1/9-...)

Je hebt dus nu twee verschillende manieren om p te benaderen.
Waarom zou dit raar zijn? Volgens mij zijn er nog wel meer benaderingsmethoden van p.

hk
dinsdag 16 november 2004

©2001-2025 WisFaq