Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29863 

Re: Dubbelverhouding

beste christophe,
dank u voor de tip, ik was namelijk vergete om die transversaal te tekenen. waarom mag ik niet gwoon van mijn vier rechten nagaan of ze harmonisch zijn ? of kan dat niet ?
en ten slotte, heb je mss ook de oplossing ? ik heb met de formule 2(h1h2+h3h4)=(h1+h2)(h3+h4) gewerkt en kwam dan de oplossing 2b2 -2ab -bc +ac=0 uit.

hartelijk dank
groeten
jos

jos
3de graad ASO - maandag 15 november 2004

Antwoord

Hallo, Jos.
De vier punten die Christophe vond kan men (meestal) ook weergeven als
A(0,1,0),
B(a/b,1,0),
C((a-c)/(b-c),1,0),
D($\infty$,1,0).
De dv is (AC/AD):(BC/BD) = AC/BC = ((a-c)/(b-c))/((a-c)/(b-c)-a/b).
Stel dit gelijk aan -1.

hr
maandag 29 november 2004

©2001-2024 WisFaq