Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het vereenvoudigen van formules

Beste lezer/ster,

ik geef mijn broertje bijles, maar het is al enige jaren geleden dat ik wiskunde B gehad heb. Het onderwerp dat ze nu behandelen is gemiddelde groei. Het is de bedoeling om formules zo eenvoudig uit te schrijven, ik kom een heel eind maar met een uitwerking van een van de voorbeelden zou ik erg geholpen zijn. Het betreffende voorbeeld is de vergelijking H= 320 -5(t-1)^2. Hierbij hoort de uitkomst H= 5t^2 + 10t + 315
Het zal wel iets heel makkelijks zijn wat ik over het hoofd zie, maar kom er zo snel even niet achter,

Alvast bedankt

MVG,

Ed

Edo Aa
Student universiteit - maandag 15 november 2004

Antwoord

320 - 5(t-1)2 = 320 - 5(t2 - 2t + 1) = 320 -5t2 + 10t - 5 enz.

MBL
maandag 15 november 2004

©2001-2025 WisFaq