Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt berekenen

ik heb een vraag gegegeven zijn de lijnen l en m:
L: x= (2,1)+l(-2,3) M:x=(-4,0)+m(-3,1)

hoe bereken ik hierbij het snijpunt? dus hoe krijg ik de 2 onbekende eruit?

alvast heel erg bedankt

Bennie
Leerling mbo - zondag 14 november 2004

Antwoord

L en M snijden elkaar wanneer tegelijkertijd voldaan is aan de volgende twee vergelijkingen

2-2l = -4-3m
1+3l = m

Los dit stelsel van twee onbekenden in twee lineaire vergelijkingen op. Zo weet je met welke waarden van l en m het snijpunt overeenstemt. Als alles goed is, zo substitutie van de parameters in de vergelijkingen aanleiding moeten geven tot hetzelfde punt. Lukt dat?

cl
zondag 14 november 2004

©2001-2024 WisFaq