Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29847 

Re: Gonio

sin (a+a) = sin a cos a + sin a cos a
Sin (1/2a + 1/2 a)= sin1/2a cos1/2a + sin1/2a cos1/2a
Sin a = 2 sin 1/2a cos 1/2 a
sin 1/2 a = 2in a :2 cos 1/2 a
Is dit niet de afleiding met de somregel? Ik moest het doen met de formules van Simpson. De formule van Simpson heb ik als volgt begrepen:

sin (a+b) = sin a cos b + sin b cos a
sin (a-b) = sin a cos b - sin b cos a
sin (a+b)+ sin (a-b) = 2 sin a cos b

intermezzo: stel a+b=c en a-b=d dan is
(a+b)+ (a-b)= 2a
c + d = 2a dus a = c+d/2
(a+b)- (a-b)= 2b dus b = c-d/2

sin (a+b)+ sin (a-b) = 2 sin a cos b
sin c + sin d = 2 sin c+d/2 cos c-d/2

Ik had gedacht dat ik via een vergelijkbare denklijn tot de formule van de halve hoek moest komen.


yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 november 2004

Antwoord

Het is wellicht handiger om me eerst te vertellen wat je precies bedoelt met de formules van de halve hoek. Je schrijft veel verstandige dingen op, maar ik weet niet waar je precies heen wilt.

MBL
zondag 14 november 2004

 Re: Re: Gonio  

©2001-2024 WisFaq