Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiêle en lineaire groei

Een bedrijf voorziet dat de waarde V(t) (in euro) van een machine exponentieel verandert in de tijd volgende de formule.
V (t) = 76000 e–0.14t
Met t het aantal jaren dat de machine in de dienst is.
  1. Is de verandering van de waarde van de machine een stijgend of dalend groeiproces
  2. Bepaal de groeifactor per jaar
  3. Wat is de waarde van de machine na 12 jaar?
  4. Als de machine nu nog 50000 euro waard is, hoeveel was ze dan 5 jaar geleden waard?

Lung L
Student Hoger Onderwijs België - zondag 14 november 2004

Antwoord

Bereken eerst de groeifactor!

e-0.14t=(e-0.14)t0,869t

Conclusie?

Met V(t)=76000·0,869t zal de rest wel lukken...

WvR
maandag 15 november 2004

©2001-2024 WisFaq