Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiêle en lineaire groei

De halveringtijd van radium bedraagt 1656 jaar.
* schrijft de formule die de hoeveelheid radium op tijdstip t weergeeft, als de initiêle hoeveelheid radium y0 bedraagt( t uitgedrukt in jaren)
* hoeveel vermindert de hoeveelheid uranium procentueel tijdens 1 jaar?
*hoveel gram uranium blijft er over van 1 gram na 20 jaar?

Mandy
2de graad ASO - zondag 14 november 2004

Antwoord

Voor g=groeifactor geldt:

g1656=0,5

g0,999582

Dus de formule wordt (bij benadering):

y(t)=y0·0,999582t, met t in jaren.

En dan zal de rest wel lukken (als het er al niet staat )

Zie ook Halveringstijd

WvR
maandag 15 november 2004

©2001-2024 WisFaq