Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kosten van een 20jarige annuiteit

Hoi,
Hoe veel kost het om een annuiteit te open van 12.000 euro per jaar, voor 20 jaar, als het interestpercentage 6% is?
Volgens mijn boek moet het antwoord 137.639,05 euro zijn, maar ik kom daar zelf helemaal niet op.
Hoe moet ik deze vraag beantwoorden?
Alvast bedankt!

Debby
Student hbo - zondag 14 november 2004

Antwoord

Debby,
koopsom=12.000/1,06 +12.000/1,06^2+.....+12.000/1,06^20
(12.000/1,06)(1-1,06^-20)/(1-1,06^-1)=


12.000(1-1,06^-20)/0,06=137.639,05


kn
zondag 14 november 2004

©2001-2024 WisFaq