Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking ln(x+7)+ln(x+3)=0

Ik heb allerlei links bezocht over logartimen enzo maar ik kan nergens vinden hoe ik deze vergelijking moet oplossen:
ln(x+7)+ln(x+3)=0
Het antwoord moet -5+0.5Ö20 zijn. Maar hoe kom ik hieraan??

André
Student universiteit - zaterdag 13 november 2004

Antwoord

Heb je de Rekenregels machten en logaritmen al bestudeerd? Regel L0 geeft je meteen de oplossing:

ln(x+7)+ln(x+3)=0
ln((x+7)(x+3))=0
(x+7)(x+3)=1
En dan zal 't verder wel lukken denk ik... er zit nog wel een addertje onder gras!

WvR
zaterdag 13 november 2004

©2001-2024 WisFaq