\require{AMSmath} Inhoud deels gevulde bol Hallo complimenten voor de site!!! erg leuk. Maar mijn vraag is hoe kun je de inhoud uitrekenen van bijvoorbeeld een bolvormige silo met een diameter van 3m die met 2m water gevuld is. Bij voorbaat dank, Groeten Pieter Pieter Student hbo - zondag 5 mei 2002 Antwoord Volgens http://cowan.bendnet.com/volcalc/Sphere.htm kom je uit op 10,5 m3. Zou de formule van Vraag over bolsegment ook echt kloppen? Vol=1/3ph2·(3r-h) r:straal en h:hoogte. Even rekenen? r=1,5 h=2 Vol=10,5 Vast... WvR zondag 5 mei 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo complimenten voor de site!!! erg leuk. Maar mijn vraag is hoe kun je de inhoud uitrekenen van bijvoorbeeld een bolvormige silo met een diameter van 3m die met 2m water gevuld is. Bij voorbaat dank, Groeten Pieter Pieter Student hbo - zondag 5 mei 2002
Pieter Student hbo - zondag 5 mei 2002
Volgens http://cowan.bendnet.com/volcalc/Sphere.htm kom je uit op 10,5 m3. Zou de formule van Vraag over bolsegment ook echt kloppen? Vol=1/3ph2·(3r-h) r:straal en h:hoogte. Even rekenen? r=1,5 h=2 Vol=10,5 Vast... WvR zondag 5 mei 2002
WvR zondag 5 mei 2002
©2001-2024 WisFaq