Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Canonieke vergelijking van een hyperbool

Hallo,

Voor wiskunde kregen we de volgende opgave:

Zoek de canonieke vergelijking van de hyperbool die de rechte 5x-3y-1=0 raakt in het punt P(2,3)
Ik heb dus eerst gesteld dat: t $\leftrightarrow$ x1.x/a2 - y1.y/b2 = 1
In P geldt dus dat t $\leftrightarrow$ 2x/a2 - 3y/b2 = 1
Deze vergelijking heb ik dus gelijkgesteld aan 5x - 3y = 1 en zo verder opgelost tot ik volgende oplossing kreeg:
H $\leftrightarrow$ 5x2/2 - y2 = 1 ofwel H $\leftrightarrow$ 5x2-2y2-2=0

Kunnen jullie even nazien of dit klopt want ik ben hier helemaal niet zeker van.
Alvast bedankt

Stef A
3de graad ASO - donderdag 11 november 2004

Antwoord

Dag Stef,
Daar is niets mis mee...

dk
donderdag 11 november 2004

©2001-2024 WisFaq