\require{AMSmath} Exponentiele ongelijkheden Hallo, graag had ik wat hulp gehad bij het vinden van de methode. Ik heb wel het antwoord maar weet niet hoe ik er moet aankomen. -(1/3)2x-1-135-2x-522Bedankt Nico 3de graad ASO - donderdag 11 november 2004 Antwoord Gebruik het stappenplan van Oplossen van ongelijkheden. -(1/3)2x-1=-1 (1/3)2x-1=1 2x-1=0 2x=1 x=1/2 Geen problemen v.w.b. het domein of verticale asymptoten. Voor x=0 is de uitdrukking kleiner dan -1, dus de oplossing is: x1/2 of s=¬,1/2 De tweede opgave gaat precies zo... hopelijk helpt dat. WvR zaterdag 13 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, graag had ik wat hulp gehad bij het vinden van de methode. Ik heb wel het antwoord maar weet niet hoe ik er moet aankomen. -(1/3)2x-1-135-2x-522Bedankt Nico 3de graad ASO - donderdag 11 november 2004
Nico 3de graad ASO - donderdag 11 november 2004
Gebruik het stappenplan van Oplossen van ongelijkheden. -(1/3)2x-1=-1 (1/3)2x-1=1 2x-1=0 2x=1 x=1/2 Geen problemen v.w.b. het domein of verticale asymptoten. Voor x=0 is de uitdrukking kleiner dan -1, dus de oplossing is: x1/2 of s=¬,1/2 De tweede opgave gaat precies zo... hopelijk helpt dat. WvR zaterdag 13 november 2004
WvR zaterdag 13 november 2004
©2001-2024 WisFaq