\require{AMSmath} Vergelijkingen met modulus Los op in R:2x.|x|-x+3=0enx3 + 52 + 6.|x|=0Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen... jan Leerling mbo - donderdag 11 november 2004 Antwoord De aanpak is dat je per vergelijking feitelijk twee vergelijkingen moet oplossen. De eerste in het geval x0 en de tweede in het geval dat x0.Dus:Los op:2x·-x-x+3=0 voor x0en2x·x-x+3=0 voor x0Hetzelfde geldt voor de andere vergelijking. ZOu dat lukken zo? WvR donderdag 11 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los op in R:2x.|x|-x+3=0enx3 + 52 + 6.|x|=0Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen... jan Leerling mbo - donderdag 11 november 2004
jan Leerling mbo - donderdag 11 november 2004
De aanpak is dat je per vergelijking feitelijk twee vergelijkingen moet oplossen. De eerste in het geval x0 en de tweede in het geval dat x0.Dus:Los op:2x·-x-x+3=0 voor x0en2x·x-x+3=0 voor x0Hetzelfde geldt voor de andere vergelijking. ZOu dat lukken zo? WvR donderdag 11 november 2004
WvR donderdag 11 november 2004
©2001-2024 WisFaq