Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele vergelijkingen

Hallo, ik had graag wat hulp gehad bij deze 2 opgaven want ik vind ze echt niet
Opgave 1: 1/5^(2x) = 125^(2+x)

Opgave 2: 2^(x)+3/2^(x+1)-15= 11

Alvast bedankt

Nico
3de graad ASO - woensdag 10 november 2004

Antwoord

Hallo Nico,
probeer er eens uit te komen met behulp van de volgende "rekenregels":
1/5=5^(-1)
(3/2)^(x+1)=(3/2)^x * (3/2)^1
glog(a)x=xglog(a)
glog(a)=(plog(a))/(plog(g))
Succes!

Sander
woensdag 10 november 2004

©2001-2024 WisFaq