Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29742 

Re: N -de machtswortels

ja oke dat zie ik nu ik het getekend heb maar dan blijf ik met het probleem zit dat de cos - geeft en de sin + terwijl dit toch hetzelfde teken moet hebben niet ?

nicje
3de graad ASO - woensdag 10 november 2004

Antwoord

Waarom moeten die hetzelfde teken hebben?

cos = x-coordinaat = reele gedeelte,
sin = y-coordinaat = imaginaire gedeelte

1-i heeft een positief reeel gedeelte dus een positieve cos, en een negatief imaginair gedeelte, dus een negatieve sin...

cl
woensdag 10 november 2004

 Re: Re: N -de machtswortels 

©2001-2024 WisFaq