Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwachting van het maximum en minimum van 2 verdelingen

Zij T1 en T2 onafhankelijke stochasten, waarbij Ti exponentieel verdeeld is met intensiteit li, i=1,2.

Bereken:

a) P[T1 T2]
b) E[min(1,2)]
c) E[max(1,2)]

Op een of andere manier weet ik niet waar ik moet beginnen....Iemand een idee?

Bart K
Student universiteit - woensdag 10 november 2004

Antwoord

a) Alle gebeurtenissen zijn koppels (t1,t2) met t1,t20 waarbij P[T1=t1,T2=2] = P[T1=t1].P[T2=t2] door onafhankelijkheid.

De kans dat T1 groter is dan T2 is dan de integraal van de laatste uitdrukking over het "oneindig driehoekige" gebied t2 0, t1t2.

b) Bepaal eerst de kansdichtheidsfuncties van de kansvariabele min(T1,T2) Die vind je vertrekkende van de cumulatieve distributiefuncties(s), aangezien P[min(X,Y)z] = P[Xz,Yz] = P[Xz]P[Yz]

Ik blijf bewust nog even vaag. Probeer het eens, denk er eens over na, en reageer, als je ergens vast zit, met wat je precies al hebt gevonden, goed?

cl
woensdag 10 november 2004

©2001-2024 WisFaq