To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29651 

Re: Een functie met een parameter p

Dus x2 + p = 0. Als we p daaruit willen krijgen komen we op p = -x2
Eigenlijk hebben we nu dus een nieuwe functie voor p. Stel we noemen het p = p(x) = -x2. En als we hierna nog willen weten tussen welke waarden p moet zijn om voor deze functie te gelden... Hoe moeten we dat verder algebraisch aantonen?
Alvast dank.

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 november 2004

Antwoord

Nee dus, de vraag was wanneer heeft x2+p=0 oplossingen!
Dus oplossen!
x2=-p
x=-Ö(-p) of x=Ö(-p)
Voor welke waarden(n) van p bestaan deze oplossingen?

WvR
maandag 8 november 2004

©2001-2025 WisFaq