\require{AMSmath} Decimaal omzetten naar hexadecimaal 73412 decimaal is 11 E C 4 hexadecimaal 73412 / 16 = 4588,25 rest=? 4588 / 16 = 286,75 rest=? 286 / 16 = 17,875 rest=? 17 / 16 = 1,0625 rest=? hoeveel is dan de rest, en hoe word die berekent? Elif Iets anders - zondag 7 november 2004 Antwoord 73412/16=4588,25 De rest is dan 0,25*16=4 4599/16=286,75 De rest is dan 0,75*16=12 (dus C) 286/16=17,875 De rest is dan 0,875*16=14 (dus E) 17/16=1,0625 De rest is dan 0,0625*16=1 hk zondag 7 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
73412 decimaal is 11 E C 4 hexadecimaal 73412 / 16 = 4588,25 rest=? 4588 / 16 = 286,75 rest=? 286 / 16 = 17,875 rest=? 17 / 16 = 1,0625 rest=? hoeveel is dan de rest, en hoe word die berekent? Elif Iets anders - zondag 7 november 2004
Elif Iets anders - zondag 7 november 2004
73412/16=4588,25 De rest is dan 0,25*16=4 4599/16=286,75 De rest is dan 0,75*16=12 (dus C) 286/16=17,875 De rest is dan 0,875*16=14 (dus E) 17/16=1,0625 De rest is dan 0,0625*16=1 hk zondag 7 november 2004
hk zondag 7 november 2004
©2001-2024 WisFaq