Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules in een tabel aflezen

Vandaag begonnen met mijn rekenmachine (TI83+) uitproberen, aan de hand van een practicumboekje, nu kom ik echter het volgende tegen:

moet je eerst 2 formules invullen om een grafiek te plotten:
f(x) = 0,5x2-6x+3
g(x) = -0,25x2-4x+2

die heb ik goed ingevuld en dat is allemaal goed gegaan. nu ben ik aangekomen bij tabel ervan maken, ook dat is gelukt. maar dan staat er:
(als je bij Tblstart = 0 en DTbl = 0,1)

In de tabel kun je zien dat de grafiek van f de x-as snijdt in het punt A met xA0,5 en dat de grafiek van g de x-as snijdt in het punt B met xB0,5

maar, hoe zie je dat? wat valt er dan te zien? waar moet ik op letten?
ik begrijp ook de x en y waarde niet zo goed. Dus hopelijk kan iemand mij helpen.

Groetjes

Daniel
Leerling mbo - zondag 7 november 2004

Antwoord

q29618img1.gifIn de tabel kan je (bijvoorbeeld bij g) zien dat bij x=0,4 de grafiek nog boven de x-as zit en bij x=0,5 de grafiek onder de y-as zit. Dus... moet de y-waarde tussen 0,4 en 0,5 een keer nul zijn (anders moet je zo'n eind omlopen!).

Hetzelfde geldt voor f maar dan tussen 0,5 en 0,6. Lukt dat zo?

WvR
zondag 7 november 2004

 Re: Formules in een tabel aflezen 

©2001-2024 WisFaq