\require{AMSmath} Vraagstuk: toegeschreven aan Diophantus van Alexandrie Bepaal twee getallen waarvan de som 20 is en het verschil van hum kwadraten gelijk is aan 80. Niels 2de graad ASO - zondag 7 november 2004 Antwoord x2-y2=80 Û (x-y)(x+y)=80 Û (x-y)·20=80 dus x-y=4.Dus twee getallen die 4 verschillen waarvan de som 20 is. Moet wel 12 en 8 zijn...... mooi he!Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 7 november 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal twee getallen waarvan de som 20 is en het verschil van hum kwadraten gelijk is aan 80. Niels 2de graad ASO - zondag 7 november 2004
Niels 2de graad ASO - zondag 7 november 2004
x2-y2=80 Û (x-y)(x+y)=80 Û (x-y)·20=80 dus x-y=4.Dus twee getallen die 4 verschillen waarvan de som 20 is. Moet wel 12 en 8 zijn...... mooi he!Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 7 november 2004
jadex zondag 7 november 2004
©2001-2025 WisFaq