Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking opstellen bij gegeven punt en richtingcoëfficiënt

Wat is de vergelijking van een rechte waarvan een punt en de richtingscoefficient zijn gegeven?

barbar
2de graad ASO - zondag 7 november 2004

Antwoord

Een voorbeeld dan maar:

Gegeven A(2,3), geef de vergelijking van de rechte door A met richtingscoëfficiënt 3.

Je weet dat de vergelijking y=3x+b moet worden. Je weet dat A op de lijn ligt, dus vul de coördinaten van A in de vergelijking in en je kan b berekenen.

3=2·3+b
3=6+b
b=-3

De vergelijking is y=3x-3

WvR
zondag 7 november 2004

©2001-2024 WisFaq