\require{AMSmath} Logaritme-vergelijking oplossen log(x)+log(x-21)=2 jos Student universiteit - donderdag 2 mei 2002 Antwoord Ik neem aan dat je graag wilt weten hoe je deze vergelijking oplost.10log(x)+log(x-21)=102 10log(x)·10log(x-21)=100 x·(x-21)=100 x2-21x-100=0 (x+4)(x-25)=0 x=-4 of x=25 x=-4 voldoet niet, dus x=25Alsjeblieft, dank je wel... WvR donderdag 2 mei 2002 Re: Logaritme-vergelijking oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
log(x)+log(x-21)=2 jos Student universiteit - donderdag 2 mei 2002
jos Student universiteit - donderdag 2 mei 2002
Ik neem aan dat je graag wilt weten hoe je deze vergelijking oplost.10log(x)+log(x-21)=102 10log(x)·10log(x-21)=100 x·(x-21)=100 x2-21x-100=0 (x+4)(x-25)=0 x=-4 of x=25 x=-4 voldoet niet, dus x=25Alsjeblieft, dank je wel... WvR donderdag 2 mei 2002
10log(x)+log(x-21)=102 10log(x)·10log(x-21)=100 x·(x-21)=100 x2-21x-100=0 (x+4)(x-25)=0 x=-4 of x=25 x=-4 voldoet niet, dus x=25
Alsjeblieft, dank je wel...
WvR donderdag 2 mei 2002
©2001-2024 WisFaq