\require{AMSmath} Integraal berekenen ik heb 2 oefeningen waar ik niet aan uit geraak s sin2xdx moet je hier met partiele integratie werken? s (x-1):x2 lnx dx sophie 3de graad ASO - zaterdag 6 november 2004 Antwoord Tip 1: cos(2x) = cos2(x)-sin2(x) cos(2x) = 1-2sin2(x) 2sin2(x) = 1-cos(2x) sin2(x) = (1-cos(2x))/2 Tip 2: De opgave valt uiteen in twee integralen òln(x)/x dx - òln(x)/x2 dx De eerste is een korte partiele integratie, de tweede een iets langere. cl zaterdag 6 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb 2 oefeningen waar ik niet aan uit geraak s sin2xdx moet je hier met partiele integratie werken? s (x-1):x2 lnx dx sophie 3de graad ASO - zaterdag 6 november 2004
sophie 3de graad ASO - zaterdag 6 november 2004
Tip 1: cos(2x) = cos2(x)-sin2(x) cos(2x) = 1-2sin2(x) 2sin2(x) = 1-cos(2x) sin2(x) = (1-cos(2x))/2 Tip 2: De opgave valt uiteen in twee integralen òln(x)/x dx - òln(x)/x2 dx De eerste is een korte partiele integratie, de tweede een iets langere. cl zaterdag 6 november 2004
cl zaterdag 6 november 2004
©2001-2024 WisFaq